A következő élő közvetítés része Bizonyos munkakörökben vizsgálják a kötelező oltás lehetőségét

„Mindenki úgy él, ahogy akar” – kommentálta Gulyás Gergely Matolcsy Ádám magánrepülőzését

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A 24.hu kérdésére válaszolva Gulyás Gergely azt mondta: leghamarabb októberben kapna pénzt Magyarország, ha megszületne a megegyezés az Európai Bizottsággal. A miniszter szerint egyébként minden részletkérdésben megegyeztek már korábban, csak a „gyermekvédelmi törvény” miatt kitört botrány miatt nyitottak újra egyes kérdéseket. Példaként azt említette, hogy a helyreállítási alapból lehetne iskolafelújításokat finanszírozni. Ehhez diszkriminációmentességet vártak el, amivel a kormánynak egyébként nincs gondja.

A Bizottságnak kell megtalálnia azokat a jogi alapokat, amelyekre hivatkozik – mondta Gulyás. Ha a Bizottság még tárgyalni akar, állunk elébe, tette hozzá. A Líra könyvkiadót érintő bírságról a 24.hu kérdésére Gulyás azt mondta: ennek nincs köze a „gyermekvédelmi törvényhez”, az fogyasztóvédelmi kérdés.

Gulyás nem kívánta kommentálni, hogy a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám magánrepülőgéppel jár Görögországba.

Mindenki úgy él, ahogy akar

– mondta.

Gulyás a 24.hu kérdésére úgy fogalmazott: nem látja tömegesnek azt a jelenséget, hogy magyar állampolgárok Romániába járnak oltásért. Ők egyébként az általános szabályok szerint kapnak oltási igazolványt.

Kapcsolódó
Romániába mennek Pfizerért a kínai vakcinával oltott, aggódó magyarok
Volt, aki a háziorvosa jóváhagyásával, volt, aki a doktor és családja elől eltitkolva utazott a szomszédba, hogy Pfizerral oltakozzon.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik