A következő élő közvetítés része Bizonyos munkakörökben vizsgálják a kötelező oltás lehetőségét

A Barátok köztről kérdezték a kancelláriaminisztert

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Zala megyében felmondott hét traumatológus ügyére reagálva Gulyás annyit mondott: az Országos Kórház Főigazgatóság feladata megoldani a helyzetet. A felmondott orvosoknak szerinte olyan anyagi igényeik voltak, amely joggal váltott volna ki felháborodást az orvostársadalomban.

Nem az én feladatom megítélni, erre a Médiahatóság jogosult – mondta Gulyás arra a kérdésre, hogy milyen viszonyban áll a „gyermekvédelmi törvénnyel”, hogy az RTL Klub 12 éves korhatárral sugárzott napi szappanoperájában két nő csókolózott.

A paraszolvencia tiltásával és az új bértáblával a legtöbb orvos jobban járt, de a szülészek-nőgyógyászok nem – mondta egy kérdésre Gulyás. Jelenleg az a szabály, hogy a március 1. után elkezdett terhesgondozásnál nem szabad keverni az állami és magánellátást. Tehát ha egy kismama magánorvosnál veszi igénybe a terhesgondozást, állami kórházban nem szülhet ezzel az orvossal.

A Magyar Hang hetilap tudósítója ismét nem jutott be a Kormányinfóra, ezért egy másik újságíró tolmácsolta a kérdését az egészségügyi szakdolgozók bérrendezéséről. Gulyás erre annyit mondott, hogy jelentős alapbéremelés áll előttünk, ebben a ciklusban összesen 72 százalék. Szükséges a további emelés, nem vitatom, de nyolc év alatt két és félszeresére nőttek az ápolói bérek. Nem igaz tehát, hogy a kormány ne lenne elkötelezett. A 15 ezres létszámhiányra Gulyás azt mondta: néhány hónap múlva, békeidőben ki fog derülni, mekkora a valódi létszámhiány.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik