Közélet

Török Gábor: A NER egyenlő Orbán Viktorral

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Ha a kormányfő hatalma gyengül, csak reped, ha nagyon meggyengül, összedől a rendszer.

A NER egyenlő Orbán Viktorral. Megdöntése a kiépített királyi udvar és függőségi rendszer lebontásával kezdődhet – mondja Török Gábor a hvg.360-nak. A politikai elemző ironizált, amikor a kormány emojis plakátkampányáról azt írta, „letisztult, puritán, egyértelmű, sallangmentes és koherens”, de sokan nem értették. Néha úgy is érzi,

az országot nem a diktatúra veszélye fenyegeti, hanem a politikai elbutulásé.

Szerinte szinte mindenkit zavar „a primitív stílus, a faék egyszerűségű politika”, de csak a másik oldalon.

A kormány okkal feltételezi, hogy voksokat hoz a melegellenes pedifiltörvény.

A rezsicsökkentés, a migráció ugyanarra a szálra kezd ráhúzódni, amin már ott vannak a brüsszeli bürokraták, Soros György, a „bohócellenzék” tagjai és nyilván most már az LMBTQ-közösségek, illetve a propagandisták, akik a narratíva szerint megpróbálják az óvodákban megrontani a gyerekeinket.

Ez mind arról szól, hogy ugyanazok állnak egy oldalon.

A migrációval önmagában nem lehetett már előjönni, de ha hozzáteszik Brüsszelt, Sorost, az LMBTQ-t, Gyurcsányt és a bohócellenzéket, akkor felépíthető a mi és az ők narratíva.

Török Gábor szerint a homofóbia gerjesztése veszélyes, de játék. A hatalomgyár irányítói sem ezt gondolják magánemberként.

A Fidesznek a tét óriási 2022-ben, noha a választásnak nem az ellenzék az esélyese, szerinte több az érv amellett, hogy a Fidesznek lesz abszolút többsége, bár most lesz legközelebb az ellenzék ahhoz, hogy megszorítsa.

Új helyzetet szülne az is a mai mindenható kormányzáshoz képest, ha a Fidesznek csak szűk többsége lenne. (…) Bármilyen nem-Fidesz kormány jönne létre és bárhogyan is működne, az egy csapásra új helyzetet teremtene.

A NER egyenlő Orbán Viktorral, a személyes hatalmával. A rendszer erejét az befolyásolja, mennyi az ő hatalma. Ha ő gyengül, repedést okoz, ha nagyon meggyengül, összedől a NER. 

Az Európai Parlament ugyan elfogadta, hogy Magyarország ne kapjon pénzt, amíg nem vonja vissza a melegellenes törvényt, de Török Gábor az EU-t fogatlan oroszlánnak látja. A fenyegetések itthon Orbán malmára hajtják a vizet, pedig

egy külső szereplő erőteljes fellépése komoly zavart tud okozni.

Kapcsolódó
EU-szakértő: Orbán miatt nem ítélhető el az ország
Szerinte figyelmeztető lövés volt, hogy Mark Rutte kimondta azt, amit sokan gondolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik