Közélet

Karácsony Gergely: Az adózókon élősködőknek lesz adóemelés

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Közbotránynak tartja, hogy most arányaiban éppen annyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált arra, hogy a Fidesz fizetett trolljai azzal riogatnak, ha kormányra kerül, adóemelés lesz. A főpolgármester, miniszterelnök-jelölt elismerte: nekik igen,

az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk.

Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó, a multiktól is többet várnak, ahogy arról az OECD-országok megállapodtak, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi – írta a globális minimumadóról.

Karácsony Gergely szerint a mindenkori főpolgármesternek és miniszterelnöknek is többet kell majd visszaadni a közösbe, mert milliós fizetéssel rendelkezőktől többet is lehet elvárni és mert közbotrány, hogy most arányaiban ugyannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól.

Igazságos gazdaságpolitikát folytatunk, leszámolunk az állami korrupcióval, átlátható, kiszámítható viszonyokat teremtünk, összetartó társadalmat, ahol az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson.

A fideszes trolloknak és társaiknak azt ajánlotta, tanulmányozzák azokat a számokat, amelyek mutatják, jelenleg az Orbán-kormány terheli meg leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért és tartja fenn Európa legmagasabb áfáját. Az ábrán látszik is, hogy az  Orbán-kormány adóztatja meg legjobban a keveset keresőket.

A kormánypárti sajtó azt követően kezdett naponta arról írni, hogy a baloldal majd adót fog emelni, hogy a Pénzügyminisztérium fideszes államtitkára a minap egyenesen baloldali adóterrorról beszélt a Magyar Nemzetben.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik