Belföld

Tállai András szerint Gyurcsányék adóterrorra készülnek, Karácsony Gergely pedig „kesztyűbáb”

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI
A fideszes politikus Gyurcsány Ferenc három mondatát elemezte.

A Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzet kérdésére próbálta értelmezni Gyurcsány Ferenc három mondatát. A DK elnöke az Országgyűlésben június közepén ugyanis ezt mondta.

Mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? Az lehet, de ebből nem lesz jövő.

Erre reagáltatta a kormánylap Tállai Andrást, aki szerint a DK elnöke egyszerűen „elszólta magát”. A baloldal, hatalomra kerülve, újabb megszorításra, adóemelésre készül, mivel a közteherviselésre nem gazdaságpolitikai eszközként tekint, nem

arra használja az adórendszert, hogy adjon, hanem arra, hogy elvegyen, hogy megbüntessen különféle társadalmi vagy vállalkozói csoportokat. Hogy megfélemlítse, ilyenformán is terrorban tartsa azokat, akiket valamiért nem kedvel. (…) A baloldali kormányzás idején sokszor bosszúból, valamiféle torz világkép mentén születnek az adószabályok.

Ezt a Magyar Nemzet minősíti adóterrornak, mire Tállai úgy reagál, ebben nincs semmi új.

Amikor legutóbb Gyurcsányék voltak hatalmon, a felső kulcs negyven százalék körüli elvonást jelentett. Megismétlem: negyven százalék körülit. Ennek akkor az lett a vége, hogy a brutális elvonás miatt sok helyen egyszerűen elmaradt a béremelés. Nem volt értelme. A baloldal most ezt akarja visszahozni. De itt egy másik példa. Azt mondják, fizessenek nagyobb adót a közepes és a nagyobb cégek. Korábban, a Gyurcsány-kormány idején is volt ilyen. Alig jöttek Magyarországra befektetők, alig volt munkahelyteremtés, és ebben vaskos szerepe volt a magas adónak. Ezt is vissza akarják hozni. De elvennék a családok kedvezményét is – értelme, indoka ennek az ötletnek sincs.

Karácsony Gergely jóvátételi programjáról, amelyből a Magyar Nemzet a Tiborcz- és a  Mészáros-adót emeli ki, azt mondja, hogy ez sem a miniszterelnök-jelölt programja, mert a főpolgármester

nem egyéb, mint kesztyűbáb: akinek kell, felveszi, akinek nem kell, eldobja. Ezek a mondatok sem az ő mondatai, ezek Gyurcsány mondatai, ez Gyurcsány politikája.

Szerinte annak, aki nem akarja Gyurcsányék adóterrorját, annak egyértelmű lesz a helyzet a 2022-es választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik