Közélet

„Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz” – Hadházyék nem szavaznak a pedofil- és melegellenes törvényről

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs nem szavaznak ma a parlamentben az úgynevezett pedofiltörvényről, melynek tervezetébe a kormánypárti előterjesztők múlt héten azt is beleírták, hogy tizennyolc éven aluliaknak szóló tartalmakban tilos lenne megjeleníteni a homoszexualitást vagy bármilyen, a heteroszexualitástól eltérő orientációt vagy identitást.

Kapcsolódó
Orbán visszatért a gonoszsághoz
A bátor emberek az erősebb ellen harcolnak. A gyávák és gonoszak a náluk gyengébbe kötnek bele. A hazugok pedig még azt is mondják utána, hogy a gyenge erős volt, ezért becsüljük meg, hogy le tudta győzni.

„Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz. Orbán mindenben Putyint utánozza, most éppen a homofób törvénnyel. A cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen „pedofília-ellenes” csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden” – magyarázza döntésüket Hadházy.

„Gondolhatunk akármit a melegek és transzneműek jogairól, de szigorú büntetés terhe mellett megtiltani, hogy beszéljünk valamiről, egy létező jelenségről, na az a legsötétebb diktatúrák sajátja!  (…) Úgy döntöttünk, hogy ebben nem veszünk részt, vagyis kedden egyáltalán nem szavazunk a parlamentnek csúfolt cirkuszban elénk tolt törvényjavaslatokról, és ezt ajánljunk minden más ellenzéki kollégának is” – írja a független képviselő.

Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője 444-en írt véleménycikkében szintén amellett érvel, hogy bojkottálni kell a mai szavazást, mert szerinte morálisan ez a helyes, politikailag ez a racionális döntés.

Kapcsolódó
„Propagandatörvény helyett elfogadást": hétfőn tüntetnek a Parlament előtt
„Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen" tiltakoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik