Belföld

„Propagandatörvény helyett elfogadást”: hétfőn tüntetnek a Parlament előtt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Tüntetést szervez hétfő este hat órától a Parlament elé az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ, hogy tiltakozzanak „az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen”.

Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak

– írják a szervezők az esemény felhívásában. Hozzátették, hétfőn az ellen is tiltakoznak, hogy „a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nemrég megjelent törvényjavaslat megtiltaná, hogy tizennyolc éven aluliaknak szóló tartalmakban megjelenítsék a homoszexualitást vagy bármilyen, a cisz-heteroszexualitástól eltérő orientációt vagy identitást. Ha elfogadják, a kérdéses javaslat a készülő, pedofil-törvényként emlegetett tervezet része lenne.

Kapcsolódó
Alföldi Róbert: A szexuális irányultság összemosása a pedofíliával a legaljasabb
Szerinte a törvénytervezet csak azt éri majd el, hogy még többen menekülnek majd ereszcsatornákon önmaguk elől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik