Közélet

Fürjes Balázs arra utalt, Karácsonyék szándékosan csinálhatnak dugókat, hogy megalapozzák a dugódíjat

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Átgondolatlanul kezdtek hozzá a felújításokhoz Budapesten, ez vezetett közlekedési káoszhoz – erről beszélt a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Hír Tv-n. A Tarlós István érdemeit soroló, a jelenlegi városvezetést szapuló Fürjes Balázs szerint ha már az elmúlt két évben nem történt semmi érdemleges a fővárosban, legalább még egy hetet várhattak volna az iskola végéig.

Azt mondta, a járvány idején el lehetett volna végezni a Lánchíd felújítását, akkor elkerülhették volna a káoszt.

„Azért pedig nem kellene megróni a magyarokat, mert hál’ Istennek valóban jobban megy az embereknek az elmúlt 10 évben mint korábban, jó, hogy tudnak, ha szeretnének, autót venni, és az is jó, hogy használják az autóikat” – fogalmazott Fürjes (aki képviselőjelölti bejelentkezésekor azt mondta, nem szabad hagyni, hogy Budát megfojtsa a forgalom), majd hozzátette,

Van, aki úgy spekulál, hogy ezek a dugók szándékosak most a városvezetés részéről, és a dugódíjat készítik elő.

Az államtitkár úgy véli, egy-egy északi és déli híd építése, a hévek fejlesztése, valamint p+r parkolók létrehozása után lehetne elkezdeni azon dolgozni, hogy kevesebb autó legyen a város belső részeiben.

Kapcsolódó
Fürjes Balázs: Annál nagyobb vitákat nehezen tudok elképzelni, mint amekkorák a Fideszben vannak
Nemcsak hogy nem lehetünk gőgösek, fennhéjázók és kivagyiak, de nem is tűnhetünk annak – mondta Fürjes Balázs arra, mit tanult a Fidesz a 2019-es önkormányzati választáson elszenvedett vereségből. A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár fogadást kötött velünk, hogy nem lesz főpolgármester-jelölt, emellett interjúnkban beszélt arról is, hogy a Karácsony Gergely-féle budapesti vezetéssel jobb a viszonya, mint látszik, de rosszabb, mint lehetne. Elmondta azt is, hogy aktív éveiben már aligha lesz olimpia Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik