Közélet

Ungár Pétert támogatja a Jobbik a szombathelyi előválasztáson

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Ungár Pétert támogatja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson Szombathelyen – közölte pénteken a Facebookon Jakab Péter. Bejegyzésében a pártelnök a döntést a következőkkel indokolta:

Ungár Péter ebben a ciklusban a Parlament legfiatalabb, de egyben az egyik legaktívabb képviselője volt. 2018 óta kitartóan küzdött a közalkalmazottak valódi megbecsüléséért, a szociális dolgozók béremeléséért és az otthonápolási díj emeléséért. Mindeközben pedig hangja volt a szombathelyi embereknek, és Hende Csabával is megküzdve az elmúlt egy évben mindent megtett azért, hogy válságkezelés címén a pártállam ne semmizze ki a várost és az itt élő embereket.

Jakab emlékeztetett, hogy a vasi megyeszékhelyen 2019-ben ellenzéki politikusok váltották le a fideszes városvezetést és az ellenzéki összefogásnak azóta is töretlen a támogatottsága. Hozzátette: ha Ungár nyer, „az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a szombathelyieknek egy helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a Parlamentben”.

Az már biztos, hogy Vas megye 1. választókörzetében Czeglédy Csaba is elindul az ellenzéki előválasztáson, mégpedig a DK színeiben, további jelöltekről azonban egyelőre nincs hír. Czeglédy a Szombathelyi Televízióban azt mondta, szerinte az az ideális, ha 3-4 jelölt közül tudnak választani a szombathelyiek és a körzetbe tartozó 11 falu lakói. Ugyanakkor kihangsúlyozta: bárki is nyeri az előválasztást, a teljes ellenzéki tömb be fog állni mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik