Közélet

Narancs.hu: A dunakeszi polgármester hivatala engedélyezte, hogy a polgármester cége társasházat építhessen

Dióssi Csaba később be is költözött a házba.

Már polgármester volt Dióssi Csaba Dunakeszin, amikor az általa vezetett önkormányzat engedélyezte a saját családi cégének egy társasház felépítését – értesült a Narancs.hu. A cikk szerint a Turan Bt. egy tízlakásos épületet húzott fel, és az ingatlanba később ő, a gyerekei és az édesapja is beköltöztek.

A Magyar Narancs honlapja korábban arról írt, hogy Dióssi a saját családi cégétől vett lakásokat, amelyhez a CSOK-ot is felvette. Mégpedig úgy, hogy először megépíttette a Turan Bt.-vel a társasházat, amelynek vezető tisztségviselői feladatait 2016-ig ellátta, majd kiszállt a cégből, és felvette a családi otthonteremtési kedvezményt az egyik lakásra. A cég ügyvezetője jelenleg a polgármester 24 éves fia, és a társasház 5 lakása Dióssi Csaba, további 5 lakás pedig az édesapja tulajdonában van – olvasható a cikkben.

A napokban azonban azt is megtudta a Narancs.hu, hogy a társasház engedélyezési terve 2011 szeptemberében készült el, a Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala pedig 2012 januárjában engedélyezte az építkezést.

Csakhogy ekkor Dióssi Csaba a város polgármestere, valamint országgyűlési képviselő is volt, tehát az a hivatal hagyta jóvá az általa vezetett cég építkezését, amely felett egyébként ő diszponált,

írja a lap. A Narancs.hu érvelése szerint az akkor még hatályban lévő közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény szerint hatósági ügy elintézésében nem vehetett részt az a személy, akitől nem várható el annak tárgyilagos megítélése. Továbbá a jegyző mint hatóság nem vehetett részt olyan ügyben, amelyben a polgármester az ellenérdekű ügyfél. A Narancs.hu megkereste Dunakeszi jegyzőjét is, aki szerint viszont nem állt fenn összeférhetetlenség.

A cikk kitér arra is, hogy a Turan Bt. éves beszámolóihoz leadott kiegészítő mellékletekből az derült ki, hogy a társaság tagi kölcsönből finanszírozta a tízlakásos társasház építését: a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es évre vonatkozóan 47,5, és 55,5, valamint 60,5 millió forintnyi ezzel kapcsolatos tagi kölcsön van feltüntetve, a 2015-ös évre vonatkozó dokumentumban pedig a 10 lakásos társasház építési költségeként 90,3 millió forint szerepel. Dióssi korábban azt mondta, hogy a költségeket részben az édesapja budai lakásának eladásából fedezték.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik