Közélet

Lebontják a balhét kiváltó bódét a balatonalmádi mólón

Győzelem! Az Almádi móló újra a régi lesz!

– jelentette be Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere kedden Facebook-oldalán. Mint írta: Kontrát Károly képviselő kezdeményezésére létrejött, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Veigl József BAHART vezérigazgatóval egyeztetett, amelynek eredményeképp megszületett a döntés, hogy a héten eltnűnik a mólóról a bódé.

Ezen kívül Kepli posztja szerint a jövő héten megindul a hajóforgalom, illetve nem lesz szennyvízátemelő berendezés, sőt, pótolják a kivágott fát is.

Az Önkormányzat által indított, a lakosság véleményét képviselő tiltakozó akció eredményre vezetett, nem csúfítja többé bódé a város egyik legszebb látképét a Szent Erzsébet ligetben

– írta a posztban a polgármester.

Ahogy arról korábban beszámoltunk,  felhúztak egy bódét a Balatonalmádi kikötőben anélkül, hogy előzetesen engedélyt kértek volna rá. Balatonalmádi képviselőtestülete ezért együtt ment a kikötőbe, és körbeszalagozták a bódét, mert az engedélykérelmet a Baharttól csak azután kapták meg, hogy a létesítményt felhúzták. A bódéba amúgy jegypénztárt üzemeltetnének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik