Belföld

Kitört a balhé egy bódé miatt a Balatonnál: egy egész testület ment neki a Bahartnak

Facebook
Facebook

Felhúztak egy bódét a Balatonalmádi kikötőben anélkül, hogy előzetesen engedélyt kértek volna rá – írja cikkében a 444.hu.  Balatonalmádi képviselőtestülete ezért együtt ment a kikötőbe, és körbeszalagozták a bódét, mert az engedélykérelmet a Baharttól csak azután kapták meg, hogy a létesítményt felhúzták. A bódéba amúgy jegypénztárt üzemeltetnének.

A cikk megemlíti, hogy a móló ugyan a Bahart tulajdonában van, az oda vezető sétány és a liget viszont közterület, ahol most gödrök éktelenkednek. „Nemcsak a bódéról van szó, ami abszolút elcsúfítja a településképet, és kitakarja a gyönyörű panorámát, hanem az ide vezető sétányon kialakított munkagödrökről, a feldúlt parkról, az engedély nélkül lefektetett vezetékekről, és gyakorlatilag a szezon kezdetén tönkretett (…) Szent Erzsébet-ligetről, a mólóról és a hajóállomásról” – mondta Kepli Lajos polgármester, a közzétett videón, miután körbekerítették a bódét.

Azt üzente, ha bárki hasonlóval próbálkozna, ugyanilyen reakcióra számíthat. „A tiltakozásunkat minden jogi eszközzel folytatni fogjuk, és minden más eszközzel, ha a jogi eszközök nem használnak, egészen addig”, amíg el nem bontják az épületet, és vissza nem állítják az eredeti állapotot, amennyire csak lehetséges.

A Bahart nem válaszolt a 444.hu megkeresésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik