A következő élő közvetítés része Gulyás: a kormány megszüntetné a kijárási tilalmat és engedélyezné a koncerteket

A kormány még finomhangolná az egészségügyet

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A kormány az egészségügyben szükséges átalakításokat az orvoskamarával egyetértésben fogadta el – állította Gulyás, aki szerint figyelni kell arra, milyen területeken kell finomhangolni. Ezügyben is nyitottak az együttműködésre az orvoskamarával.

Pénteken számoltunk be róla, hogy jövő keddig kaptak időt a szakmai kollégiumok, hogy elmondják az Emmi-nek, mely egészségügyi fekvő- és járóbeteg intézményt tartanak szükségesnek. Vasárnap a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az MTI-hez eljuttatott közleményben kommentálta a Kunetz Zsombor által nyilvánosságra hozott levelet. Eszerint a MOK elnöksége a médiahírekből értesült a levélről, a két munkanapos határidő pedig jelzi a kérés komolytalanságát. Kiemelték: ha évtizedeket tudott várni az ellátórendszer átalakításának tervezése, akkor pár héten már semmi nem múlik: egyértelmű feladatkiosztás mellett megfelelő időt kellett volna adni a Kollégiumnak a megalapozott javaslatok kialakítására.

Kapcsolódó
MOK: Egy kierőltetett átalakítás hatására egészségügyi dolgozók tömege fogja elhagyni közszolgáltatást vagy az országot is
A sajtóból tudták meg, hogy mit kért az Emmi. Komolytalan próbálkozásnak tartják.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik