Közélet

Kövér László fontos posztot szán az ősfideszesnek

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
A Fidesz első kampányfőnöke is az állami médiát felügyelné.

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke Tirts Tamást jelöli a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába, a Bencze Izabella halálával megüresedett tagsági helyére.

Tirts Tamás volt a Fidesz első kampányfőnöke. Annak idején ő találta ki azt is, hogy a pártnak a narancssárga legyen a színe Erről tavaly a Mandinernek azt mondta, az ötlet majdnem mindenkinek tetszett, csak éppen a jelenlegi házelnöknek volt egy ellenvetése,

hogy miként fog ez kinézni a nyomtatásban, hiszen a korabeli nyomtatási technikával esetleg vörösnek is látszódhatott…

A párt egykori alelnöke, parlamenti képviselője korábban már foglalkozott a médiával, volt a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi tagja, majd az ORTT testületi tagja is. A Közszolgálati Közalapítvány az állami média átalakítása után jött létre, amikor a különálló médiumok (Magyar Televízió, Magyar Rádió, Duna Televízió és MTI) kuratóriumait egybeolvasztották.

A nyolctagú kuratórium három tagját az ellenzék, három tagját a Fidesz, két tagját pedig a Médiatanács adja. A testület legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor az ellenzéki tagok a Szabad Európa által nyilvánosságra hozott hangfelvételek alapján hiába kérték, hogy a Közszolgálati Testület vizsgálja ki a köztévé szerkesztési elveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik