Közélet

Vasárnap a DK is bemutatja a miniszterelnök-jelöltjét

Marjai János /24.hu
Marjai János /24.hu

Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát-

írja Facebook-oldalán a DK.

Miután Dobrev Klára az elmúlt időszakban országjárás tartott, és a kiírásból úgy tűnik, a DK jelöltje jó eséllyel egy anya lesz, így feltehetően ő lesz majd a párt miniszterelnöki aspiránsa, aki elindulhat majd az előválasztáson. Korábban sajtóhírek is szóltak erről.

Eddig Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Fekete-Győr András jelezte indulását, de tegnap a Telex azt írta, hogy Karácsony Gergely heteken belül bejelentheti, hogy megméretteti magát.

Hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, az feltehetően október 10-e után derülhet ki az eddig kiszivárgott menetrend szerint.

Török Gábor szerint, ha Dobrev Klára lesz a befutó, az a Fidesz lottóötösét jelentheti. Ugyanakkor a különböző közvélemény-kutatások szerint Dobrev nem tartozik egyelőre a népszerű lehetőségek közé.

Kapcsolódó
Török Gábor: A Fidesznek Dobrev Klára lenne a lottóötös
Szerinte jövőre egy „egyfejű sárkány fog megküzdeni egy többfejű sárkánnyal, és a politikában az egyfejűek sokkal hatékonyabbak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik