Élő Közélet

Gulyás Gergely: szombaton megnyithatnak a teraszok

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Szputnyik a legjobb vakcina, a minimálbér nem lesz adómentes, jövő héten átléphetjük a 4 milliós oltási határt, 6 millió beoltottól beszélünk társadalmi immunitásról.

6 millió beoltottnál lesz társadalmi immunitás

Jövő héten már a 4 milliós határt is átléphetjük az oltottak számában, azt követően a 4,5 milliós határt is. Aki most regisztrál, 1-2 héten belül be lehet oltva. 260 ezer olyan ember van, aki regisztráció nélkül is beoltottak, ők egészségügyi dolgozók, idősotthoni lakók, dolgozók. A társadalmi immunitáshoz 6 millió beoltott szükséges. 70 ezer ember kapott SMS-t, ők online foglalhatnak időpontot négy egyetemvárosban. Ez a gyakorlat általánossá válhat. helyesnek nevezte a kormány az óvodák és iskolák kinyitására vonatkozó döntését, 60, illetve 75 százalék ment óvodába, iskolába, a szám növekszik.

Szombaton nyithatnak a teraszok

Gulyás Gergely emlékeztetetett: az újranyitást a beoltottak számához kötötték, hétvégén vagy pénteken érhetjük el a nyitáshoz szükséges három és fél millió oltást. A belügyminiszter ezután rendelkezik a nyitásról, eszerint nagy biztonsággal szombaton kinyithatnak a teraszok. . Este fél 10-ig lehetnek nyitva, ahogyan az üzletek is. 11 órára módosul a kijárási korlátozás kezdete.

Olvasói sztorik