Közélet koronavírus

Karácsony: Méltatlan, hogy a miniszterelnök belekeveredett a Szaniszló Sándor elleni hazug kampányba

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„A magyar parlamentben nincs egyetlen párt sem, amely ne világos, átlátható és gyors oltási programot akarna, Budapesten nincs egyetlen olyan polgármester se, aki ne tenne meg mindent, tényleg mindent annak érdekében, hogy a városban, az egyes kerületekben élők minél hamarabb, minél zökkenőmentesebben megkapják az oltásokat” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök reggeli interjújára Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Ha a bugyuta fideszes terminológiát akarnám használni, azt írnám: minden parlamenti párt, és minden fővárosi polgármester oltáspárti

– tette hozzá. Szavai szerint az oltásoknak jóval nagyobb a tétjük annál, mint hogy kicsinyes politikai játszmákra használja bárki is. Együttműködésre, őszinte és világos beszédre van szerinte szükség, nem pedig politikai lózungokra és sikerpropagandára.

Szerinte ezért is „aljas az a hazug kampány, amibe a lakájmédia kezdett Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester ellen.” Szerinte méltatlan, hogy ebbe a miniszterelnök is belekeveredett. „Szaniszló polgármester úr ugyanis az ellen emelt szót, hogy a kerületébe küldött, és ott fel nem használt vakcinákat a kormányhivatal visszarendelte. Azért emelt szót, hogy a visszarendelt vakcinákat mielőbb pótolják, mert a kerület átoltottsága még mindig alacsony szintű. Szaniszló polgármester úr a kerület lakóinak érdekében emelt szót, és ahogy minden kerületi polgármester a városban, tette, ami a dolga” – tette hozzá.

Mi is, a budapesti városvezetés is ezért szólunk, érvelünk, kérünk és kezdeményezünk: hogy engedjék az önkormányzatokat segíteni az oltási program lebonyolításában

– írta.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere csütörtökön azt írta ki a Facebook oldalára, hogy a háziorvosok nem találnak jelentkezőket a Sinopharm vakcinájára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket. A polgármester azt is írta, hogy azonnali oltóanyag-pótlást kért Kásler Miklóstól, méghozzá ha lehet, az EU-ban is elfogadott vakcinákból. Nem sokkal később törölte a posztot. A kormánymédia több cikket is írt az ügyről, amiben azt állították, hogy a DK-s polgármester visszaküldte a kínai vakcinákat. A telex kérdésére Szaniszló elmondta: a megmaradt vakcinákat éppen a kormánymegbízott kérte vissza.

Kapcsolódó
Azt írták, visszaküldte a DK-s polgármester a kínai vakcinákat, pedig a kormánymegbízott kérte őket vissza
A pestszentlőrinci polgármester szerint nem mindenki kérte a kínai vakcinát, ezért sok megmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik