Belföld

Azt írták, visszaküldte a DK-s polgármester a kínai vakcinákat, pedig a kormánymegbízott kérte őket vissza

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere csütörtökön azt írta ki a Facebook oldalára, hogy a háziorvosok nem találnak jelentkezőket a Sinopharm vakcinájára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket, írja a Telex. A polgármester azt is írta, hogy azonnali oltóanyag-pótlást kért Kásler Miklóstól, méghozzá ha lehet, az EU-ban is elfogadott vakcinákból. Nem sokkal később törölte a posztot.

A kormánymédia több cikket is írt az ügyről, amiben azt írják, hogy a DK-s polgármester visszaküldte a kínai vakcinákat.

A Telex megkereste Szaniszlót, hogy valóban küldött-e vissza vakcinákat, illetve, hogy miért törölte a posztot.

A kerületi háziorvosok levelet kaptak Dr. Sára Botond kormánymegbízottól, ami szerint a be nem adott vakcinákat átviszik olyan háziorvosoknak, akik azokat hamar be tudják adni a soron következő, regisztrált személynek

– mondta az első kérdésre. Szaniszló szerint a 2680 adagból több százat nem sikerült beadni.

A kínai vakcinák beadásához 3-4 telefonhívásra volt szükség, 2600 oltóanyaghoz 9-10 ezer hívást kellett indítani úgy, hogy nem tudták az összeset beadni

Szaniszló erről végül egy részletesebb posztot is írt. Azt mondta, nem lehetett volna olyanoknak beadni a megmaradt vakcinákat, akik nem voltak rajta a listán.

Sajnos erre nincs módunk, bárcsak lenne! (…) Nekem sajnos semmilyen ráhatásom nincs arra, hogy kiket oltanak be, hiszen a sorrendiséget is a kormány határozza meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik