Közélet

Karácsony Gergely dubajozós idézettel vágott vissza a Fidesznek

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI
Zászlók voltak. Pomogácsok, gyíkemberek nincsenek. A főpolgármester válaszolt Láng Zsoltnak.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán levelet írt a főpolgármesternek arról, mennyire megdöbbent, hogy március 15-én nem voltak fellobogózva a főútvonalak, közterek, hidak. Erre válaszolt most Karácsony Gergely egy fotókkal illusztrált bejegyzésében. Mint írta, a budapesti hidakon március 15-én, természetesen idén is lobogtak a nemzeti zászlók.

Karácsony Gergely az ügy kapcsán jelezte, van amit ért, de van, ami érthetetlen számára.

Érti, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellene és Budapest  vezetése ellen, mert

ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez.

Nem érti azonban, most mi járt a fejükben, és ez több kérdést is felvet számára. A Fidesz azt hiszi, hogy:

  • éjjel, titokban ő szedte le a zászlókat?
  • Vagy a gyíkemberek?
  • A pomogácsok?
  • Vagy mi volt az elképzelés?

Karácsony Gergely azt írja, nehéz oda követni a fideszeseket, ahová jutottak, ő nem is menne utánuk a mélybe. Annyit azért javasol nekik, legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte tegyenek egy sétát a városban, meglátják, jól fog esni.

A főpolgármester végül nem állja meg, és zárójeles megjegyzésként beidézi kedvenc kommentjét a budapesti Fidesz oldaláról a szerdai közlemény alatt: “amúgy az összes híd fel volt lobogózva, de gondolom a Fidesz-frakció Dubaiban töltötte a hétvégét Andival es Lölővel”).

A Fidesz egyébként korlátozta, hogy ki szólhat hozzá ehhez a bejegyzéséhez, Karácsony Gergely viszont közzétett egy képet  Orbán Viktor március 15-ei videójából is, amelyen szintén ünnepi lobogókat fújt a szél. Ennek kapcsán megjegyezte, úgy tűnik, a budapesti Fidesz vezetői Budapesten se jártak, és még a miniszterelnök ünnepi videóját se nézték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik