Közélet koronavírus

Kásler Miklóshoz fordult a II. kerületi polgármester, hogy óvodai ügyeletet szervezhessenek

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere Facebook-posztja szerint levelet írt Kásler Miklósnak, amelyben arra kérte, hogy „a kormány gondolja újra az általa hozott szabályokat, és tegye lehetővé a gyermekfelügyelet megszervezését egy-egy óvodában”. Pénteken derült ki, hogy az emberi erőforrások miniszterének utasítására az óvodákban és az iskolákban gyerekfelügyeletet sem biztosítani.

„Természetesen megértjük a zárás fontosságát, és a II. kerület is mindent megtesz a hatékony védekezés érdekében, de meggyőződésünk, hogy minimális óvodai gyermekfelügyelet nélkül pont a védekezés kerülne veszélybe” – fogalmaz Őrzi, hozzátéve: az egészségügynek, a bölcsődéknek és a szociális ellátásnak is működnie kell, viszont az ott dolgozók nem hagyhatják felügyelet nélkül gyermeküket, ők óvodai ügyelet nélkül nem tudják elvégezni munkájukat.

Levelében arra kérte Kásler Miklóst, hogy adjanak lehetőséget a II. kerületben lakó, járvány elleni védekezésben és a lakosság ellátásában dolgozók gyermekeiknek ügyeleti ellátására.

„Támogatjuk, hogy ebben a helyzetben az óvodai és a bölcsődei dolgozók kerüljenek előre az oltási sorrendben,rendszeres tesztelésükről gondoskodnánk. Ha a kormány lehetővé teszi, mi felmérjük az igényeket, és kerületünk egyik óvodájában a védekezésben és az ellátásban dolgozók számára biztosítjuk a gyermekfelügyeletet” – írta a polgármester.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik