Közélet

Ingyenes lapokkal szórja meg a KESMA az ellenzéki városokat

A választások előtt több százezer példányban nyomnák a bulvárba csomagolt propagandát.

A Narancs.hu értesülése szerint heteken belül postázzák a Mediaworks Zrt. ingyenes hetilapjait azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. A City nevű lapcsalád indítása arra utal, a Fidesz a 2022-es választások előtt a Mediaworks megyei fizetős lapjai mellé, közvetlen elérést is akar a szavazókhoz.

Az ingyenes újság 24 oldalas lesz, Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg – írja a portál.

A Narancs.hu úgy tudja, a hetilap egyharmadát teszi ki a helyi Fidesz-barát, ellenzéket lejárató tartalom, egyharmada lesz a központilag gyártott bulvár. A maradék nyolc oldal a reklámoké lesz. A City központi szerkesztőségének vezetését Pósa Árpádnak szánják, aki már több poszton is bizonyított a lapkiadónál. A Narancs.hu az ingyenes hetilapok indításáról több kérdést is feltett, de egyikre sem válaszolt a Mediaworks.

Frissítés

Cikkünk első verziójában tévesen írtunk a Mediaworks tulajdonosáról: nem Mészáros Lőrinc, hanem a KESMA a tulajdonosa a cégnek. A hibát javítottuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik