Közélet

Nagy, Stumpf, Lázár és Navracsics kezébe került a vidékfejlesztés

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Nagy István agrárminiszter, Stumpf István, a felsőoktatási modellváltással, Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésével és Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság által ellátott állami feladatok koordinálásával foglalkozó kormánybiztos is tagja lesz a miniszterelnök vezetésével megalakuló Vidékfejlesztési Kormánybizottságnak – írja a hvg.hu.

Feladatuk Magyarország tíz évre szóló mezőgazdasági, vidékfejlesztési és élelmiszeripari stratégiájának kialakítása lesz, konkrétan ők határozzák majd meg a megvalósításhoz szükséges intézkedéseket, és gondoskodnak arról, hogy az agráriumra szánt hazai és kapcsolódó európai uniós fejlesztési forrásokat ennek érdekében használják fel.

Céljuk többek között az, hogy versenyképessé és vonzóvá tegyék a magyar agráriumot és európai léptékben is megerősítsék a magyar közép- és felsőfokú agrárképzést. Erről Lázár János beszélt is nemrég a 24.hu-nak adott interjújában:

Lázár János: Orbán Viktor állja és adja is a pofonokat, de amint korrektül viselkednek vele, simulékonyabbá válik
Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life! – mondja a volt kancelláriaminiszter, aki nagyinterjúnkban azért másról is beszél, például arról, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb Orbánnál.

Arról is írtunk nemrég, hogy Orbán Viktor brutális pénzt önt vidékre jövőre, a mesterterv szerint ugyanis a vidék megtartása a kormány megtartását is jelentheti.

Orbán Viktor jövőre brutális pénzt önt vidékre
A mesterterv szerint a vidék megtartása a kormány megtartását is jelentheti. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik