Közélet

Korábban visszadobták, most mégis nyomoznak a fideszes képviselőhöz köthető ingatlanszerzés ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szeptemberben írta meg a 24.hu, hogy a belvárosi fideszes képviselő, Szágerné Fazekas Éva lánya jelentős kedvezménnyel szerzett meg egy kiváló elhelyezkedésű üzlethelyiséget a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A nyári önkormányzati döntés nyomán a Bajcsy-Zsilinszky út 76. szám alatti, 126 négyzetméteres üzlethelyiség – amelyet eredetileg 59,15 millióra becsülték fel, de ebből lejött a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezmény, azaz közel 18 millió forint – végül 41,4 millióért lett a fideszes képviselő lányáé.

Információink szerint Szágerné érintettsége okán nem szavazott ennél az ingatlannál – a többi, közel tucatnyinál azonban igen, mégpedig a párttársaival egységesen –, ugyanakkor ez egy pillanatra sem befolyásolta a privatizálás sikerét, hiszen Szágerné nélkül is megvolt az eladáshoz szükséges kényelmes többség, lévén az V. kerületben a tíz Fidesz-KDNP-s képviselőre mindössze öt ellenzéki jut.

Kapcsolódó
Brutális kedvezménnyel juttatott kiváló fekvésű ingatlant a Belváros a fideszes képviselő lányának
Egy elegáns virágüzletet szerzett meg a fideszes Szágerné Fazekas Éva lánya, a környék négyzetméteráraihoz képest közel milliós engedménnyel édesanyja párttársainak szavazataival. A kedvezményes belvárosi ingatlanosztásban új szintet jelent az eset.  

Cikkünk nyomán az ügyben ifj. Tényi István hűtlen kezelés miatt feljelentést tett, amelyet először elutasítottak a BRFK-n, azonban – amint a lapunkhoz eljuttatott dokumentumból jól látszik – most mégis nyomozást rendelt el a IX. kerületi ügyészség az ingatlaneladás kapcsán.

A nyomozó hatóság határozatát és a feljelentést hivatalból felülvizsgáltam, és megállapítottam, hogy a feljelentésben foglaltak alapján a bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet, a tényállás tisztázása érdekében a nyomozás elrendelése és lefolytatása indokolt (…).

– áll a IX. kerületi ügyészség határozatában.

Azon a bizonyos nyári ülésen ugyanakkor nemcsak a fideszes képviselő lánya jutott kedvezményes áron ingatlanhoz a Belvárosban:

Kapcsolódó
Rogán-korszak újratöltve: tízmilliós kedvezmények, pár százezres négyzetméterárak a Belvárosban
Önkormányzati ingatlanok eladásáról döntött a Belváros a nyáron, ebből összesen 700 millió forint bevételre számíthatott. Volt olyan kedvezményre jogosult cég, amelyet pár nappal a döntés előtt adtak el.  

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik