Közélet

Kilépett a Mi Hazánkból Fülöp Erik parlamenti képviselő

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A politikus szerint a pártban szélsőliberális ámokfutásnak tartják az állatvédelmet.

Hétfőn kilépett a Mi Hazánk Mozgalomból Fülöp Erik – közölte hétfőn a politikus. A parlamenti képviselő ezentúl függetlenként dolgozik tovább.

Közleményében azt írta, hogy több hónapos gondolkodást követően döntött a kilépés mellett. Megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban a párt vezetőségének egyre több döntésével nem tudott azonosulni,

részükről pedig szakterületem, az állatvédelem nem kapott kellő támogatást. Számos alkalommal éreztem azt, hogy az ügy fontosságával egyedül vagyok, volt aki »zöldülésnek«, volt, aki szélsőliberális ámokfutásnak tartotta szakpolitkai tevékenységemet annak ellenére, hogy Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos gyakorlatilag az általam hangsúlyozott és megalkotott négy pillér mentén kívánja megújítani az állatvédelmet.

Fülöp 2018-ban lépett be a Mi Hazánkba, két másik egykori jobbikossal, Apáti Istvánnal és Volner Jánossal együtt. Volner akkor hármuk nevében azt nyilatkozta, hogy egy olyan professzionálisan működő, nemzeti értékrendet követő, jobboldali pártot szeretnének a jövőben építeni, amely alkalmas lesz arra, hogy Magyarországon egy reális kormányzati alternatívát tudjon a Fidesz rendszerével szemben nyújtani. Volner azóta már szintén elhagyta a Mi Hazánk Mozgalmat és Volner Párt néven saját pártot alapított.

A most távozó Fülöp Erik 2019 őszén azzal szerepelt a hírekben, hogy egy baltával leverte, majd a Dunába dobta Kolodko Mihály vörös csillagos usánkát ábrázoló miniszobrát. Kolodko erre később úgy válaszolt, hogy ugyanoda felszerelt egy díszpárnára fektetett baltát ábrázoló szobrot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik