Marjai János / 24.hu
Közélet

Jakab Péter: „Hiába nem áll kényszerkezelés alatt egy közjogi méltóság, attól még mutathatja az őrület jeleit”

Dömötör Csaba: a Jobbik a hatalomért fel akart kapaszkodni „az őszödi szemkilövető hátára, de végül a Gyurcsány-paktum gyomrában” végezte. Írások a parlamentből.

A magyar parlamenti politizálásban az érdemi vita helyett egyre nagyobb teret nyer a személyeskedés. Ennek fényes példája az az írásbeli csörte is, amit alább változtatás nélkül közlünk.

Orbán Viktornak tett fel írásbeli választ igénylő kérdést Jakab Péter (Jobbik) arról, hogy a Fidesz miért tekint „a demokratikus választásokra háborúként?” Az ellenzéki politikus felvetését arra  alapozta, hogy a Hír Tv Bayer show című műsorában tavaly Kövér László fideszes házelnök az amerikai elnökválasztásra utalva arról beszélt, ez már háború, nem demokratikus küzdelem, tisztességes választás.

Kapcsolódó
Kövér László: Az EU szétesik, ha nem változik
A fideszes házelnök mélyinterjút adott a fideszes publicistának. Azt is elárulta, hogy unokája született.

Jakab Péter kérdése elvtársakról, parlamenti házmesterről, üldözési mániáról, aljasságról. 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának az elnöke Magyarország elsőszámú ún. »mélyen vallásos keresztény uszítójának« a televíziós műsorában tisztességtelen választásokról, egy folyamatban lévő háborúról beszélt. Tudom, az említett politikus szereti az összeesküvés elméleteket, amelyek igazolására mindig elmondja: ha valakinek üldözési mániája van, az még nem azt jelenti, hogy nem üldözik. Ebben akár igaza is lehet, de hasonló aforizma lehetne az is, hogy tudvalevően hiába nem áll kényszerkezelés alatt egy közjogi méltóság, attól még mutathatja az őrület jeleit.

Miniszterelnök Úr!

Az egyik elvtárs a múlt hónap elején még arról nyilatkozott, idézem, a magyar kormány készen áll
arra, hogy a megválasztott amerikai elnökkel és adminisztrációval a lehető legjobban alakítsa az
együttműködést, majd a másik elvtárs, a parlamenti házmester karácsony és az újév előtt valami szövevényes gondolatmenetbe foglalva kétségbe vonja az amerikai választások tisztaságát.

Foghatjuk ezeket az ellentmondásos nyilatkozatokat felelőtlenségre, tájékozatlanságra, de szerintem
aljasságról lehet szó, ahol a szövetségest a legfőbb riválisának a propagandájával hergeljük nyilvánosan. Ez tisztességtelen, Magyarországnak pedig nem érdeke a szövetségesi rendszerben az ékverés. Mikor tanulják már meg a leckét, hogy aki a hatalmat akarva fel akar kapaszkodni a medve hátára, az könnyen a gyomrában végzi?

Várom válaszát!
Üdvözlettel:
Jakab Péter

A kormányfőnek címzett kérdésre – Rogán Antal miniszter megbízásából – Dömötör Csaba válaszolt. Így.

Tisztelt Képviselő Úr!

Szeretném biztosítani arról, hogy a kormány arra törekszik, hogy jó kapcsolatokat ápoljon az Egyesült Államokkal. Azt szeretnénk elérni, hogy a világon minél több ország érdekelt legyen Magyarország sikerében.

Szomorú fejlemény, hogy az ülésteremben rendszeresített krumplilóbáló stílust már az írásbeli kérdésekben is alkalmazza. Ez nagy valószínűséggel egyenes következménye annak, hogy hiába tagadták évekig, nemrég mégis szövetséget kötöttek azokkal, akikkel szemben korábban meghatározták magukat.

Mindezt az Ön által használt hasonlattal úgy is megfogalmazhatjuk: hatalmat akarva fel akartak kapaszkodni az őszödi szemkilövető hátára, de végül a Gyurcsány-paktum gyomrában végezték.

Budapest, 2021. január 20.
Tisztelettel,
Dömötör Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.