Belföld

Kövér László: Az EU szétesik, ha nem változik

Hír TV / YouTube
Hír TV / YouTube
A fideszes házelnök mélyinterjút adott a fideszes publicistának. Azt is elárulta, hogy unokája született.

Két Fidesz-alapító beszélgetett félelmeiről, az unióról, a demokrácia állapotáról, az ellenzékről a Hír Tv idei utolsó Bayer show című műsorában. Kövér László a műsorban egy róla készült fotó kapcsán (amelyen kezébe temeti az arcát az elnöki pulipituson) elárulta, gyakran az ellenzéki felszólalásokat hallgatva próbál arra koncentrálni, hogy ne gondoljon semmire. Bayer Zsolthoz hasonlóan olykor ő is szégyenkezik az ellenzékiek miatt, akiket a házelnök „senkiháziaknak” nevezett.

A műsorvezető által rettenetesnek nevezett 2020-ról azt mondta, közéleti szereplőként, politikusként maga is szörnyűnek, kiábrándítónak tartja az idei évet. (Magánemberként nem, hiszen megszületett első unokája.) Az Országgyűlés elnöke felidézte, hogy a globalista elit a koronavírus-járványt is arra próbálta kihasználni, hogy készüljön a világkormányzásra.

Bayer kérdésére, hogy az Európai Unió egyben tartható-e, Kövér László felidézte a monarchia, majd Jugoszlávia felbomlását, agyament dolognak nevezte a nemzetállamok visszaszorítását, majd azt felelte, hogy szerinte sokáig már nem. Szerinte ugyanis két lehetőség van.

A normalitás az őrülettel szemben föl fog lázadni, és akkor széthullik az unió. A másik lehetőség, hogy az EU a következő politikus generáció segítségével megpróbál visszafordulni a jelenlegi útról.

A kérdésre, mit szól a közvélemény-kutatásokhoz, amelyek szerint az összellenzék most legyőzné a Fideszt, azt mondta, választásokat kell nyerni, nem közvélemény-kutatásokat, egyébként is az ő méréseik mást mutatnak, ezért ezeket az eredményeket Kövér inkább a közvélemény befolyásolásának tartja, nem hisz nekik.

Ugyanakkor szerinte sem lesz sétagalopp a 2022-es választás.

Pontosan arra kell felkészülni, kompromisszum ide, kiegyezés oda, meghátrálás Brüsszel részéről amoda, hogy úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva, a nekik megfelelő irányba vigyék.

Az amerikai elnökválasztás példájára utalva Kövér László úgy vélte, ez már háború, szó sincs demokratikus küzdelemről, tisztességes választásokról. Ha Amerikában megtörténhetett, ami megtörtént, akkor Magyarországon is lehetséges lesz.

Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák.

Kövér László szerint azonban ettől sem kell pánikolni, mert a Fidesz, ha mindenki teszi a dolgát, így is elég erős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik