Közélet

A Médiatanács felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását

Berecz Valter/24.hu
Berecz Valter/24.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását – tudta meg a Media1.

A tanács amiatt szünetelteti a pályázati eljárást, mert fellebbezés érkezett a szervezet vélt jogsértéseire hivatkozva. Ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás csak a bíróságra került jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A Klubrádió lejárófélben lévő jogosultságát a médiaszolgáltató kérése ellenére a Médiatanács nem hosszabbította meg két korábbi, azonos típusú adminisztratív hiba és néhány hiányos táblázat miatt. A rádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, azt aránytalannak, túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest. A Media1 szerint a felfüggesztés nem jelenti azt, hogy a frekvenciát még jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után tovább használhatná azt, sőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik