Közélet koronavírus

Megtartják januárban a központi írásbeli felvételiket

Pénteken ismét sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs a koronavírus-járvány magyarországi fejleményeiről.

Az elmúlt napon 166 olyan ember ellen intézkedtek a rendőrök, akik megsértették a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, annak bevezetése óta 19 695 emberrel szemben intézkedtek – közölte Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese. 455 rendőri intézkedés történt a kijárási tilalom vagy a gyülekezés tilalma megszegése miatt, egyetlen olyan kutyasétáltató volt, aki nem tartotta be az 500 méteres szabályt. 12 345 helyszíni karantén-ellenőrzést tartottak csütörtökön.

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: 130 ezer ember oltására való oltás érkezett Magyarországra, 106 ezer embert pedig már be is oltottak, többségében egészségügyi dolgozókat. A fennmaradó mennyiséget felhasználják a következő vakcinaszállítmány érkezésének jövő keddre várható időpontjáig. A hétvégén újabb mobil oltócsapatok érkeznek az idősotthonokba.

Megismételte a friss, reggelt is közölt járványügyi adatokat: 1513 újabb személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 349 149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Erről bővebben itt olvashat.

Galgóczi Ágnes arra kérte az egészségügyi dolgozókat és mindenki mást is, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltatásra. Szavai szerint a regisztrált személyek folyamatos tájékoztatást kapnak e-mailben ls a vakcinainfó honlapon keresztül.

  • Arra a kérdésre, hogy hol tart az orosz Szputnyik-V vakcina engedélyezése, a már ismert adatokat közölte: tudományos együttműködés keretei között kaptunk vakcinákat Oroszországtól.
  • Ezen a hétvégén a Moderna készleteiből folytatódik az oltás az idősek otthonaiban. 3400 fő jelezte előzetesen az oltási igényt.
  • A januárban kezdődő központi írásbeli felvételin lesz maszk- és távolságtartási szabály, a kísérő szülők nem léphetnek be az iskola területére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik