Közélet

Előkerült a földből egy csontváz a Margit körúton

Csontvázra bukkantak a Rómer Flóris utca és a Margit körút sarkán lévő telken, ahol irodaház épül. A második kerületi Csodaszarvas parknak hívott területen az alap kiásása közben került elő – olvasónk fotói alapján – egy kifejezetten ép emberi csontváz.

Csontváz az építkezésen. Fotó: Olvasónk/24.hu

A telken már 2017-ben át kellett volna adni a Margit Corner nevű irodaházat, azonban a projekt sokáig elakadt, aztán májusban favágással kezdtek.

A fák magánterületen voltak, műemlékvédelem alatt álló ingatlanon, így az építési engedélyt tudomásunk szerint a Budapest Főváros Kormányhivatal Budavári Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala adhatta meg

– nyilatkozta akkor Őrsi Gergely, a kerület szocialista polgármestere.

Egy kivágásra váró platán azonban megmenekült: az épülő irodaház fejlesztője, a Codic Hungary ugyan rendelkezik a szükséges összes jogosítvánnyal és érvényes építési engedéllyel, mégis módosítják a kiviteli terveket, hogy megmaradhasson a fa.

A fa megmentéséhez az önkormányzat közbenjárása kellett: a polgármester felajánlotta a cégnek, hogy kapnak annyi parkolóhelyet a szomszédos telken, amennyit a platán helyén építettek volna a mélygarázsban.

Igyekszünk kideríteni, mit lehet még tudni a csontvázról. Amint sikerül megtudnunk valamit, beszámolunk róla.

 

Kiemelt kép: Olvasónk/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik