Közélet

Négyen tettek ajánlatot a Lánchíd felújítására

Sikerrel zárult a felújítás első, ajánlattételi szakasza, a szerződéskötés 2021 februárjában várható.

Árajánlatot nyújtott be mind a négy, ajánlattételre felkért gazdasági szereplő a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás határidejére, október 28-ára – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A következő lépés, hogy a BKK megvizsgálja az A-Híd Építő Zrt, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., az SDD Konzorcium és a STRABAG Általános Építő Kft. árajánlatába foglalt szerződéstervezeteket, valamint az ajánlatuk műszaki tartalmát.

Hozzátették: a jelentkezők árajánlatai a közbeszerzési eljárás mostani szakaszában még nem nyilvánosak, de jó tárgyalási alapot képezhetnek ahhoz, hogy a tender későbbi győztese és a BKK számára is előnyös megállapodás születhessen. A BKK továbbra is azzal számol, hogy 2021 februárjában szerződést köthet a közbeszerzési pályázat győztesével.

Kénytelen NER-céggel felújíttatni a Lánchidat Karácsony?
Négyből három jelentkező a kormányoldalhoz köthető. Az esetleg túlárazás ismét tendervisszavonáshoz és a politikai harc folytatásához vezethet, miközben meglehet, a kormányközeli cégek megbízása miatt is magyarázkodnia kell a fővárosi vezetésnek.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik