Közélet

Most már az állatvédelemnek is van miniszteri biztosa

Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Ovádi Pétert Nagy István, az Agrárminisztérium vezetője – közölte a minisztérium csütörtökön.

A miniszteri biztos, aki október 1-jétől látja el hivatali teendőit, koordinálja az új veszprémi állatmenhely és kompetenciaközpont kialakítását, valamint felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására. Emellett felméri az országban található gyepmesteri telepek állapotát, és javaslatot tesz azok fejlesztésére vonatkozóan.

Az 1981-ben született és 2018 óta parlamenti képviselőként dolgozó Ovádi Péter munkakörébe tartozik még, hogy felhívja a lakosság figyelmét a felelős állattartás szabályaira, amellyel kapcsolatban szükség szerint konzultációt kezdeményez.

A közlemény szerint miniszteri biztos a  kormányzat és az  állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek között szorosabb együttműködésre törekszik, illetve javaslatot tesz az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel együttműködve az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény felülvizsgálatára.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik