Közélet koronavírus

Bolsonaro bejelentette, hogy koronavírusos

A brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát. Az után tesztelték le, hogy hétfőn belázasodott.

Pozitív lett a tesztem

jelentette be Jair Bolsonaro brazil elnök. A 65 éves szélsőjobboldali politikust az után tesztelték le hétfőn, hogy belázasodott, és a Covid-19 betegséghez hasonló tünetei voltak.

Bolsonaro a hétvégén több tömegrendezvényen is részt vett, a többi között az amerikai nagykövettel is találkozott a július 4-i amerikai függetlenség napi ünnepség alkalmából.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, “kisebb influenzának” titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

Latin-Amerika legnagyobb, 210 millió lakosú országában eddig 1 millió 603 ezer 055 fertőzöttet és 64 867 halálesetet regisztráltak.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik