Közélet koronavírus

74 koronavírusos magyar beteg van lélegeztetőgépen

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3178 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős krónikus beteg, ezzel 392 főre emelkedett az elhunytak száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból — írta meg a koronavirus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Hozzáteszik: az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt az elhunytak száma.

Frissítünk!

A kormányzati honlap május 11-i közlése szerint a május 8-án közzétett adatok téves kórházi adatszolgáltatás miatt pontatlanok voltak. Mint írták, a hibás adatot közlő kórház utólag korrigálta az adatot, így a kórházban ápolt betegek valós száma 891, és nem a korábban közölt 1132. Cikkünkben ezt javítottuk.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik