Közélet koronavírus

Már összesen 323 magyar halt bele a koronavírusba, 609-en viszont meggyógyultak

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 krónikus beteg. Ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból — írta meg a koronavirus.gov.hu.

Mint írják: 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen.

Hozzáteszik: továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is — amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe — fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.  

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik