Közélet koronavírus

15 koronavírus-fertőzöttet találtak egy zalaegerszegi idősotthonban

Az Index szúrta ki, hogy Balaicz Zoltán polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy több zalaegerszegi szociális intézményben is megjelent a koronavírus.

A volt József Attila iskolában működő idősotthonban, a demens részlegen lett pozitív egy idős ember koronavírustesztje múlt pénteken. Az eredmény ismeretében a demens részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból, a dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést, hétvégén pedig valamennyi ellátotton és dolgozón azonnali PCR tesztet végeztek el.

Hétvégén azonban további kilenc idősnek és öt dolgozónak lett pozitív a tesztje.

A fideszes városvezető szerint a tíz idős kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is, az öt érintett dolgozó otthon van házi karanténban. Hozzátette: nemcsak a városi fenntartású idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus: a pózvai városrészben működő, állami szociális otthonban is találtak fertőzött bentlakókat, akiket szintén izoláltak.

Zalaegerszeg polgármestere az idősotthonok fertőzöttjein kívül két további olyan zalaegerszegiről tud, akiknek pozitív lett a tesztje. Egyikük egészségügyi dolgozó, másikuk pedagógus.

A zalai város vezetése eddig 650 koronavírustesztet rendelt meg és finanszírozott a saját költségvetéséből, az önkormányzati intézmények szűrését és tesztelését ezután is folytatni tervezik.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik