Közélet

Bocsánatkérést várnak a szexista Kövér Lászlótól

Az ellenzéki képviselők közösen álltak ki a női politikusok megalázása ellen.

Az úgy kezdődött, hogy Bayer Zsolt a róla elnevezett műsorban, oldott, tegeződős távinterjút készített Kövér Lászlóval. A házelnök meglepő nyíltsággal ismerte el, hogy néhány kivételtől eltekintve az ellenzékiekre, mint „ápoltakra” gondol, és különös szánalommal tekint azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik. Szabó Tímea külön téma volt. A fideszes politikust nem az bántotta, hogy párttársai belefojtották a Párbeszéd politikusába a szót, hanem az, hogy szerinte eltorzult a képviselőnő arca a gyűlölettől. Az Országgyűlés elnöke az interjút kitette honlapjára.  

Az ellenzéki képviselők kedden közösen álltak ki a női politikusok megalázása ellen. 

Az ellenzéki képviselők (bár nem számít, de férfiak) tudatták, már megszokták az Orbán-kormány és a kapcsolódó propagandasajtó kirohanásait, csúsztatásait, hazugságait. Emlékeztettek rá, ezek az orgánumok 2018-ban és 2019-ben csaknem 200 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek el.

Ezen a fronton tehát edzettek, de ami az elmúlt egy hétben történt, azt szerintük

túlmegy minden határon.

A „keresztény-konzervatív” kormány „keresztény-konzervatív” szellemiségű lapjaiból ömlenek a letűnt korok hangvételét idéző, idézhetetlen dolgozatok, olyanok, amelyek emberi mivoltukban igyekeznek megalázni az ellenzéki politikusokat, most éppen nőket, akiket a Magyar Nemzetben Pilhál György egyszerűen „leprostituáltazott”, de szerintük hasonlóan durva, szexista volt  Kövér László fideszes házelnök is Bayer Zsolt műsorában:

Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.

Az ellenzéki képviselők szerint ezek elfogadhatatlan kijelentések.  Ezért követelik a polgári hagyományokra büszke, de szerkesztési gyakorlatában attól gyökeresen eltérő, sorozatosan szégyenteljes anyagokat közzétévő Magyar Nemzettől és Kövér Lászlótól, hogy a citált képviselőktől azonnal kérjenek bocsánatot, s a jövőben tartózkodjanak az efféle kijelentésektől, publikációktól.

Az aláírók: Varju László (DK), Sermer Ádám (Liberálisok), Hajnal Miklós (Momentum), Szilágyi György (Jobbik), Csárdi Antal (LMP), Harangozó Tamás (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Hadházy Ákos (független), Szabó Szabolcs (független).

A bocsánatkérésre az ellenzék vélhetően hiába vár, hiszen éppen Pilhál ígért további hangnemű írásokat, miközben a Mérce szerint a Magyar Hírlap is lehozta már a maga dehumanizáló cikkét, Dippold Pál  „Féregtempó” című írását.

TGM: Ezt azért mégse
Az olvasók közül kevesen találkozhattak már náci (nem neonáci, nem posztfasiszta, hanem rendesen, igazán náci) szöveggel. Ez az.

Kövér László tegnap örülhetett

Ahogy a vasárnap esti Bayer show-ban Kövér László mondta: hétfőn reggel örülni fog, mert végre kimozdulhat, bemehet a Házba a sok ápolt közé. Be is ment, szót kért képviselőként, hogy a népképviseleti rendszer 30 évvel ezelőtti visszaállításáról szóló politikai nyilatkozatról beszéljen.

Azt mondta, tévedés volt azt hinni, hogy egy pillanat alatt végbemehet a rendszerváltozás. A küzdelem most is tart, mert máig maradtak olyan nyomai az előző rendszernek, amelyeket el kell takarítani.

Az MTI tudósítása szerint házelnök életében a hétfő fordulópont volt, úgy számolt, addig ugyanannyit élt a kommunista diktatúrában, mint utána a demokráciában, ezért kérte is az ellenzéket, őt ne oktassák ki arról, mi a demokrácia, mi a diktatúra. A fideszes politikus úgy fogalmazott, ha van kudarca a rendszerváltoztatásnak, akkor az egyik az, hogy a kezdetek óta nem volt konszenzus a legalapvetőbb értékekben sem.

Bayer az ellenzéket, Kövér Sorost bírálta
Két Fidesz-alapító beszélgetett félelmekről, demokráciáról, Soros György új tervéről.

 

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik