Belföld koronavírus

Bayer az ellenzéket, Kövér Sorost bírálta

Két Fidesz-alapító beszélgetett félelmekről, demokráciáról, Soros György új tervéről.

A Hír Tv Bayer show című műsorában a publicista felidézte Bibó István híres mondatát, hogy „demokrata az, aki nem fél”. Bayer Zsoltnak ez jutott eszébe arról, hogy a magyar ellenzék folyton retteg, amitől agresszívvá válik. Okfejtése szerint azonban, mivel félnek, így ők nem is lehetnek demokraták.

Kövér László házelnök ezt remek logikai következtetésnek nevezte (neki eszébe se jutott), szerinte azonban az ellenzékiek inkább csak úgy csinálnak, mintha félnének. Az, amit a parlamentben előadnak, inkább csak színjáték, hisztériakeltés, mint valós rettegés. Ezt a baloldal már harminc éve fejleszti és mára olyan profin műveli, hogy egy gombnyomásra álhírek özönlik el a világsajtót Magyarországról.

A fideszes politikus ezt követően arról beszélt, hogy őt inkább az lepi meg, hogy Soros György már meg sem próbálja elrejteni tervét. A magyar-amerikai befektető a minap egy cikkében azt javasolta, hogy az Európai Unió a koronavírus-járvány okozta  gazdasági válságot örökjáradék-kötvényekkel orvosolja.

A kutya sem kérte Soros Györgyöt, hogy segítsen Európán

– mondta az Országgyűlés elnöke, akik szerint a tervnek súlyos következményei lennének az EU-ra nézve. Kövér az örökjáradék-kötvényt úgy magyarázta, hogy az olyan, mintha felvenne egy jelentős összegű hitelt, ami nem haladja meg a lakása értékét, de számottevő, ezért nemcsak ő, hanem a gyerekei gyerekeinek a gyerekei is fizetnék a kamatot, amíg el nem jön a végítélet.

Orbán Viktor pénteken az állami rádióban ezt 2. Soros-tervnek nevezte, amit az adósrabszolgasághoz hasonlított, és azt mondta,  Magyarország nem kér a hitelekből, erős lábakon állunk.

Orbán: A jövő hét végére már új szabályokkal kell rendelkeznünk
A védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, közölte a miniszterelnök.

 

Kiemelt kép: YouTube.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik