Közélet

Női képviselők tiltakoznak, amiért a Magyar Nemzet azt írta: a Szabó Tímea nevű organizmus szétfröcskölte baktériumait a parlamentben

Beszámoltunk róla, hogy hétfőn tapssal fojtotta bele a szót a kormánypárti többség a Párbeszéd frakcióvezetőjébe a parlamentben. Szabó Tímea azt kérdezte, miért visz sok maszkot külföldre a magyar kormányzat, és túlnyomórészt határon túli magyarok lakta településeket sorolt, mire a fideszes képviselők tapsolásba kezdtek, Szabó így nem tudta folytatni mondanivalóját, és lejárt a felszólalásra rendelkezésre álló ideje. Kövér László házelnök pedig másnak adta meg a szót.

A párbeszédes politikus később azt mondta, ha hagyták volna, hogy befejezze mondanivalóját, akkor kiderül, nincs baja azzal, ha a kormány segít másokon, azzal viszont igen, hogy az állítólagos hazai 20 milliós maszkkészlet hetek óta raktárban áll, miközben a kórházak, háziorvosok és az emberek nem jutnak hozzá a megfelelő védőfelszereléshez.

Az ügy a kormánypárti Magyar Nemzet érdeklődését is felkeltette, kedden jelent meg egy Zummer Fülöp álnevű szerző A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése című rövid, de emlékezetes írása, ebben az olvasható:

Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait. Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar. Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket. Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson.

Szabó időközben jelezte, pert indít azon médiumok ellen, amelyek azt állítják, nem támogatja, hogy a határon túli magyarok védőfelszerelést kapjanak.

Szerdán pedig női ellenzéki képviselők tiltakoztak a cikk miatt, amely szerintük a náci időket idézi, egyúttal szolidaritást vállalnak Szabó Tímeával.

Miféle szerkesztőség az, amely egy ilyen alávaló mocskolódást megjelentet, és miféle párt és kormány az, amely ilyen szövegeket eltűr, sőt hallgatásával is támogat?

– kérdezi közleményében Vadai Ágnes (DK), Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Demeter Márta, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet (LMP), Potocskáné Kőrösi Anita, Varga-Damm Andrea (Jobbik ) és Szél Bernadett (független).

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik