Közélet koronavírus

Emmi: A Rehabilitációs Intézet új igazgatója öt nap alatt megcsinálta azt, amiért az előző igazgatót kirúgták

Felkészült az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetősége a koronavírusos betegek fogadására címmel adott ki az Emmi közleményt az MTI-ven. Ebben azt írják, hogy az OORI megbízott főigazgatója öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amelyre hivatkozva korábban kirúgták az előző főigazgatót.

Dr. Kovács Gábor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatójának jelentése alapján a március 16-i miniszteri utasítás szerint megteremtették a lehetőségét a nehézlégzéssel küzdő COVID-19 fertőző betegek ellátásának, ugyanakkor minden ott ápolt rehabilitációs beteg további ellátásáról is gondoskodtak. A megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amire az elődjének a március 16 – április 9-ig terjedő időszak állt rendelkezésre.

 

Az Intézetben összesen 253 darab ágy áll készen az új COVID-19 fertőzött betegek fogadására, ezen felül pedig 169 rehabilitációs betegágy áll rendelkezésre, amely megfelel Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere általi utasításnak. Nyolc beteg önként otthonába távozott. Az intézet meglévő lélegeztető gépeit is ágyakhoz telepítették az elmúlt napokban, így jelenleg már 8 ágyon van lélegeztetési kapacitás, a többi ágynál pedig folyamatban van az oxigén kiállások ellenőrzése, hogy a lélegeztetőgépek érkezése esetén azok azonnal üzembe helyezhetőek legyenek. Mindez a felkészülés jelentősen megerősíti a súlyos állapotú koronavírusos betegek ellátását, ezzel növelve az életesélyüket.

– írja a minisztérium. Arról nem derülnek ki részletek, hogy az ebben a pillanatban ott fekvő betegek további ápolása biztosított-e, vagy pedig végül nem küldtek haza senkit.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik