Közélet koronavírus

Idősotthon: a kormányhivatal cáfolja Karácsonyt

Eddig segítettek, az ellenőrzés most jön.

Budapest Főváros Kormányhivatala közleményben tudatta, hogy az ellenőrzés csak most jön az idősek otthonaiban. Korábban hivatalossá vált, hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak és 7 ember elhunyt. A fertőzöttek száma azonban még tovább emelkedhet, mert a több mint ötszáz fős idősotthonban a laborvizsgálatok még tartanak.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy március 9-e óta betartatják minden fővárosi fenntartású bentlakásos intézményben a látogatási tilalmat, a Pesti úton is és túl vannak már több vizsgálaton, amit a kormányhivatal indított. Mindent rendben találtak. A főváros vezetését korábban bírálta Müller Cecília tiszti főorvos is. Ő Gy. Németh Erzsébettel együtt látogatott el az intézménybe. A főpolgármester-helyettes szintén arról beszélt, hogy a fertőzés nem a fenntartó hibája.

Most Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet nyilatkozatára reagálva a kormányhivatal tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzat vezetését, hogy

a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai eddig nem ellenőrzést végeztek az idős otthonban, hanem segítséget és védőeszközöket nyújtottak az intézmény vezetésének a helyzet kezeléséhez, miután láthatóan a fenntartó ezekről nem gondoskodott hiánytalanul.

Az ellenőrzés most jön, miután az országos tiszti főorvos elrendelte az idős otthonok kötelező ellenőrzését.

Kiemelt kép:  Lakókat visznek el a Pesti úti idősek otthonából április 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik