Közélet koronavírus

Orbán: Az a biztos, amikor bedugják a falba és jön a levegő

Nem csak a Szent Imre Kórházba látogatott el pénteken Orbán Viktor, hanem egy, Szijjártó Péter Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a külügyminisztériumba is, ahol megtekintette a Covid-19 központot is.

A CNN-től jöttem, jó napot, tiszteletem!

köszöntötte a külügyminisztert a kormányfő, utalva arra az interjúra, amelyet Szijjártó Péter a minap adott a CNN-nek. A miniszter vette a lapot és az interjút készítő Christiane Amanpour nevén viccelődve így válaszolt: „Itt van, Krisztián?”

A videóban láthatjuk azt a szobát, ahol azt figyelik a munkatársak, hogy hogyan alakulnak a különböző beszerzések és az azokat szállító repülőjáratok. A felvételen elhangzik, hogy meg kell harcolni minden lélegeztetőgépért, mert mindenki ott tolong a gyáraknál. A miniszterelnököt ez azonban nem hatotta meg:

Miközben mindent értek és minden nehéz, a lélegeztető-készülékeknek be kell jönni. Ha törik, ha szakad, és a biztos az az, amikor bedugják a falba a kórházban, és jön a levegő.

Szijjártó Péter megjegyezte, hogy beszélt a kínai kereskedelmi miniszterrel és Magyarország kapott egy embert, aki az európai kapcsolatok főosztályának a vezetője a kínai Kereskedelmi Minisztériumban, ő is foglalkozik az ügyeinkkel, és segít abban, hogy lemenjen a vámolás.

COVID19 Központ – terepszemle

COVID19 Központ – terepszemle

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. április 10., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik