Közélet koronavírus

1190 vírusfertőzött, 77 halott Magyarországon

A 11 újonnan elhunyt is krónikus beteg, többségében idős ember volt.

Csütörtökön 980 fertőzöttről, 66 halottról, 96 gyógyultról tudtak a járványügyi hatóságok. A koronavirus.gov.hu honlap pénteken frissített adatai szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 ember gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában már 151 igazolt koronavírus-fertőzött van. Heten meghaltak. A fertőzöttek száma valószínűleg magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb (580) fertőzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik