Közélet

Ne higgyen a milliomos üzletasszonynak a Facebookon: új átverés terjed

A magyaroknak jólétet ígérő pénzügyi csalás a közösségi oldalon szponzorált tartalomként terjed, eddig közel 1500-an reagáltak rá, és a megosztások is 300 körül járnak. Az állítólagos üzletasszony a hihetetlen pénzosztásért cserébe azt kéri, próbálják ki a sikerjátékát. És itt jön a befizetési kérés.

A koronavírus járvány és az azzal járó gazdasági bizonytalanság felpörgette az álhírgyárosok és anyagi nyerészkedők fantáziáját. Egy ilyen válságban az átlagosnál is jobban kitettek az emberek ezeknek a csalásoknak.

Az álhír, amit a hvg.hu szúrt ki, kifejezetten a magyar lakosságot szólítja meg. Azzal indít, hogy

Magyarország jómódú nemzet, de sok családnak továbbra is napi küzdelmei vannak. Szeretném őket támogatni.

Az állítólagos, fiatalon meggazdagodott üzletasszony, Juhász Eszter adakozásának hihetőségét több kitalált történet és a gazdaggá tett fiatal férfiak fotói is támogatják, a háttérben luxusautókkal.

A szöveg kicsit minőségibb, kevesebb elütést tartalmaz, mint a hasonló tartalmak, tehát megtévesztőbb is. Ugyanakkor egyből gyanús lehet például, hogy egy angol nyelvű oldalon jelent meg. A Happy Worm Report honlapján egyébként a legkülönfélébb életmód, egészség, tech és állatos tartalmakat találhatunk, impresszumot azonban nem, tehát az olvasó nem tudhatja meg, kik üzemeltetik az oldalt.

Kiemelt kép: Happywormreport.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik