Közélet koronavírus

Koronavírus: Egy kis segítség gyerekeknek a távolságtartás idejére

A koronavírus-járványra reagálva gyerekeknek és fiataloknak szóló projektet indított az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézete.

Az intézmény pszichológusai és orvosai azzal a céllal állították össze a programot, hogy megismerhessék a benne részt vevők érzéseit és nehézségeit, melyekkel a jelenlegi szituációban meg kell küzdeniük – olvasható a Facebook-oldalukon.

Aki jelentkezik, annak hetente küldenek egy 10–15 perc alatt kitölthető kérdőívet, valamint egy, az egyéni érdeklődésnek megfelelően összeállított linkgyűjteményt. Ez tartalmazhatja segélyvonalak, tanulást segítő portálok, de akár online filmnézést lehetővé tevő oldalak elérhetőségeit is.

A programba a 11 és 18 év közti fiatalokat, valamint szüleiket várják, és névtelenül lehet részt venni benne. Az ötletgazdák célja nem csak az, hogy a jelentkezőknek tippeket adjanak a megszokottnál több, otthon eltöltött idő tartalmas eltöltésére, hanem az is, hogy olyan anyagokat dolgozzanak ki, melyekkel enyhíthetők a jelenlegi, váratlan és erőt próbáló társadalmi helyzet mentális egészségre gyakorolt negatív hatásai.

Aki szeretne részt venni a programban, itt megtalálja a kérdőívet.

Kiemelt kép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik