Közélet

Nem szűnt meg a Vas megyei Jobbik a regionális igazgató szerint

Nem tud róla a Jobbik Vas megyei és Győr-Moson-Sopron megyei pártigazgatója, hogy a debreceni után megszűnt volna párt Vas megyei alapszervezete is. Balassa Péter a Népszava kérdésére azt mondta, hogy ők is csak egy Facebook-bejegyzést láttak kedd reggel, és egyelőre tájékozódnak.

Lábodi Gábor, a Jobbik Vas megyei alelnöke március 3-án azt írta ki a közösségi oldalra, hogy

Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az Országos Elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink.

Az első szervezetek 13 évvel ezelőtt alakultak meg Vas megyében Bana Tibor vezetésével, aki hétfőn jelentette be, hogy kilép a pártból és ezentúl független parlamenti képviselő lesz. Lábodi szerint Jakab Péter elnökké választása után a Jobbik vezetésében a diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá, „ahol a személyi kultusz, a vezetőséghez való feltétlen hűség és a kritikai vélemények elnyomása vált a mindennapok részévé”.

Balassa Péter a Népszavának kihangsúlyozta, hogy nem szűnt meg a Vas megyei Jobbik és azt állította, hogy már több, a párt mellett kitartó megyei alapszervezeti vezetővel egyeztetett a nap folyamán. Bizakodó a párt jövőjét illetően, szerinte a Jobbik megújítása és átalakítása zajlik most. A Jobbik vezetésével kapcsolatban hozzátette: erős párthoz erős vezető kell.

A debreceni alapszervezet megszűnését már korábban tagadta Keresztesy Gergő, Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselő és Salamon Gergő megyei regionális igazgató.

Kilépés, feljelentés, pénzbüntetés – eldurvult a Jobbik belső konfliktusa
A budapesti elnök otthagyta a pártot, de a hátországban is súlyos konfliktusok zajlanak.

Kiemelt kép: 24.hu/Csanádi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik