Közélet

A budakeszi képviselők a testületi ülés előtt már az újságban olvashatták, hogy mit fognak megszavazni

A 444.hu számolt be róla, hogy Szemző Áronnak, a fideszes többségű budakeszi testület momentumos tagjának a csütörtök reggel kezdődő testületi ülés elején a többiekhez hasonlóak kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss, márciusi számát. Mivel épp kezdődött az ülés, Szemző eltette az újságot és csak este, otthon lapozott bele.

Ekkor vette észre, hogy a lapban kész tényként számoltak be három olyan helyi pályázatról, amikről a testület tagjai csak ezen a bizonyos ülésen szavaztak.

A lap szerint a téma előkerült a Hírmondó fb-oldalán is. A pályázatokról szóló poszt alá a helyi DK-s képviselő, Hargitai Zsuzsanna azt kommentelte:

A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!

A Hírmondó egy, a DK-s képviselőnek küldött üzenet képével válaszolt, ebben egyebek mellett azt írják, hogy nem látnonokok, csak

a bizottsági előzetes támogató állásfoglalásokra alapozva adtuk le így a nyomdatervet, annak tudatában, hogy a nyomdában módosítani tudjuk azt az egy oldalt, ha szükséges, mert a nyomtatás csak a testületi ülést követően indul el. Nem így történt, hamarabb készült el a lap, ezért osztottuk ki a képviselőknek.

Kiemelt kép: Budakeszi Hírmonó/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik