Közélet

Felzárkóztatnák Kásler Miklóst matekból

Korrepetálják a minisztert, akinél 7-nek számít a 37, a 797 meg 3000-nek.

A Civil Közoktatási Platform, 60 oktatáshoz kapcsolódó civil szervezet együttműködési fóruma nevében, segítséget ajánl a miniszternek, aki minap az állami rádióban csekélynek nevezte a Nemzeti alaptanterv elleni tiltakozást.

Kásler Miklós úgy számolt, hogy a 3000 magyar középiskolából csak 7 tiltakozott, és hozzájuk csatlakozott néhány irodalomtudós. Ehhez képest azonban a KIFIR felvételi információs rendszer adatai szerint nem 3000, hanem 797 középiskola van.

A Civil Közoktatási Platform honlapján gyűjti a tiltakozók listáját, amit elküldenek a miniszternek is. Szerdáig azon nem 7, hanem 37 középiskola – összesen 41 iskola  – szerepel; három kivételével állami tulajdonúak.

Nem tudnak a Nat mellé álló iskoláról, olyanról igen, amelyik nem mert tiltakozni.

A miniszteri matekkal ellentétben, nem „néhány irodalomtudós”,  hanem 20 szakmai szervezet, közösség, számos szakértő, mintegy száz egyetemi oktató, a magyar egyetemek mellett a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, más szakmák képviselői, sőt, gazdasági szereplők is tiltakoztak.

A CKP érvelését erősítheti, hogy szerdán 13 óráig az új Nemzeti alaptantervet ellenzők petícióját már 24 493-an írták alá, míg a támogatókét 23 336-an.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik