Közélet

Államellenes és erőszakra hajló szubkultúra rajzolódik ki a gyereküket nem anyakönyvező házaspár körül

Egy alternatív valóságban élő közösség tagja lehet az a dusnoki házaspár, akiktől nemrég vette el a gyámügy a négy hónapos csecsemőjüket, mivel a szülők ellenálltak az állami szerveknek, és nem anyakönyvezték, de nem is oltatták be gyermeküket – derül ki az Index friss cikkéből.

Rendőrökkel vették el a csecsemőt a szülőktől, akik mindent „természetesen” akartak intézni
Nem jelentették a hatóságoknak, és nem anyakönyvezték a gyereküket.

A szülők mögötti szektás, de a paramilitáris elemeket sem nélkülöző háttérből az derül ki, hogy a szülők egy olyan radikálisabb szubkultúra tagjai, mely a magyar intézmények semmilyen joghatóságát nem ismeri el, a magyar államot illegitimnek tekinti. Mint nyilatkozataikból kiderül, azt hiszik, hogy az anyakönyvezés lényegében egy „rabszolgalevélnek” felel meg, amivel szerintük a gyermeket az állam tulajdonába adjuk, ami aztán a gyerek élete végéig azt tesz vele, amit csak akar.

És ez még nem minden. A család ugyanis egy olyan mozgalomhoz kötődik (MAG), amely azon túl, hogy önfenntartó gazdálkodásra, kisközösség-építésre, társadalomból való részleges kivonulás lehetőségeinek keresésére és egy nemzeti színezetű spirituális irányzatra épül, ennél meredekebb dolgokban is hisz. Például osztja azt az elméletet, mely szerint „az anyakönyvezéssel valójában mindenki egy regisztrációs számot kap, személyében egy külföldi cég tulajdonává válik, sőt: Magyarország mint olyan nem is létezik, Magyarország szuverenitását elvesztve igazából egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég, így gyerekeinket, ha nem vigyázunk, oda adjuk el rabszolgának.”

A család védelmezőjeként tűnt fel az a Posta Imre a nemzeti radikális, összeesküvés-elméleti színtéren mozgó figura, aki korábbi katonaként próbálja, meglehetősen fenyegető módon kideríteni, hogy hol van a dusnoki házaspár gyermeke a rendőrség és a különböző hivatalok felkeresésével. Posta ilyeneket mond eközben:

Meg kell mutatni ezeknek a köcsög rendőröknek, hogy bármikor a faszukra lehet lépni. Természetesen ez üzenet a parlamenti zsinagógának meg az összes többi csőcseléknek is, amit Judapesten művelnek

Vagy:

Katona vagyok. Maholnap, ha csikágó lesz, figyelj, én nem fogok szarozni veletek.

Az Index szerint a házaspár ennek ellenére „inkább a gyermekükért nagyon aggódó, de egy alternatív valóságban mozgó embereknek” látszik.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik