Belföld

Rendőrökkel vették el a csecsemőt a szülőktől, akik mindent „természetesen” akartak intézni

Rendőrök segítségével, erővel vett el a gyámhatóság a családjától egy négyhónapos dusnoki kisfiút, mert a szülők nem anyakönyveztették, és a kötelező védőoltásokat sem adatták be neki– számol be az esetről az RTL Klub Híradója.

A kisfiú szeptemberben született, de az anya eltitkolta a terhességet, nem vett részt a terhes gondozáson. A gyámügy novemberben végül döntött úgy, hogy kiemeli a kisfiút.

Nem értjük, hogyan lehet így eljárni a mai világban, hogy egyszerűen be kell tartani, amit mondunk, és kész. Senki nem válaszol semmilyen kérdésünkre

– mondta az apa. A szülők ugyanakkor elismerték, hogy nem tartották a jogilag kötelező kapcsolatot a hatóságokkal. A riportban elhangzott az is: a szülők szerint a gyereknek nincs szüksége anyakönyvre.

Szeretnénk törekedni tisztességes magyar emberek módjára a természetességre. Ez a várandóságra is vonatkozik. És az egész életünkre. A szülésnél a természetes otthonszülésre. És a továbbiakban is. És úgy gondoljuk, ez nem papírok függvénye

– állította az anya.

Így viszont a kisfiúnak nem volt hivatalos neve, TAJ-száma, és kötelező védőoltása se.

A kormányhivatal szerint a gyerek jogait védték az intézkedéssel. Indoklásképp azt írták a csatornának: azért léptek így mert a szülők a gyermekre vonatkozó minden egészségügyi ellátást elutasítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik