Közélet

Szabad Pécs: Orbán befolyásos háttérembere vette meg a hollóházi porcelángyártót

A Szabad Pécs értesülései szerint Szolnok egykori polgármestere, Várhegyi Attila vette meg a Hollóházi Porcelángyárat működtető volt állami társaságot. Várhegyi, aki közismert, befolyásos fideszes háttérember, közel áll Orbán Viktorhoz, a hírportál szerint személyesen jelent meg a hétfői állománygyűlésen. A lap a vásárló személyéről szóló értesülést két különböző forrásból is megerősítette.

Várhegyiről, akit hűtlen kezelés miatt 2002-ben felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság, 2019 tavaszán írtunk egy hosszabb cikket. Ebben beszámoltunk arról, hogy még hivatalban lévő városvezetőként furcsa üzletet kötött 1995-ben a város központjában lévő telek eladásával. Az üzlettel mindenki rosszul járt, az önkormányzat és a bankfiók építésében gondolkodó OTP is, kivéve a telket lényegében közvetítő mérnöki iroda, amely egyetlen nap alatt több mint 50 százalékos hasznot csinált az ügyleten.

A Fidesz eladta Szolnok közepét, most meg a város fizeti érte a bérleti díjat
A város központjában körberajzoltak egy négyszöget, ami 25 évvel ezelőtt a Várhegyi Attila fémjelezte ingatlanbizniszek része volt, de most kell fizetnie érte az önkormányzatnak.

A történtek után a háttérbe vonult, de mint a Szabad Pécs írja, cégein, vagy családi cégeiken keresztül tanácsadóként is nyert el megbízásokat, elsősorban kommunikációs területen, önkormányzatokkal vagy állami szervezetekkel, hivatalokkal állt kapcsolatban, de dolgozott a köztévének is.

Kiemelt kép: Orbán Viktor, Várhegyi Attila és Havasi Bertalan még 2013-ban, a Magyar Rádió stúdiójában. Fotó: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik